piatok 2. mája 2014

Ako sme krstili turistické mapy v MAS LEV

 
 Sobotné ráno (10. 5. 2014) bolo pre nás zaujímavou udalosťou. Zo strany predsedu Združenia turizmu so sídlom v Levoči - Ing. Ernesta Rusnáka, sme totiž boli oslovení vykonať akt krstu máp, ktoré vzišli z projektu realizovaného v rámci našej integrovanej stratégie. Podarilo sa a naše územie sa stalo orientačne zaujímavým pre nadšencov pešej turistiky a cykloturistiky. Májové počasie síce pripomínalo bláznivý apríl, ale to neubralo 60tke nadšencov, aby si vychutnali 21. ročník turistického pochodu cez levočské planiny. Avšak predtým sme slávnostne uviedli do užívania turistické mapy, ako aj publikáciu Možnosti cykloturistiky v okrese Levoča v jej troch jazykových mutáciách, ktorú každý účastník získal do svojho vlastníctva.
Predseda združenia MAS LEV skrz jednej mapy krstil svätou vodou spod Mariánskej hory ďalších 25 sesterských máp rovnomerne rozložených v levočskom regióne.
 A čo im bolo zaželané? "Nech táto slávnostne odhalená mapa vydrží nepriaznivé vplyvy počasia, nech vydrží i ľudskú hlúposť prejavenú vandalizmom veľmi dlhý čas a nech táto mapa slúži na ten účel, na ktorý bola stvorená" :-). V závere už len bolo dodané, aby si prítomní užili pochod či cyklojazdu našim prekrásnym územím a v prípade, že na nich spadne zopár kvapiek, nech to symbolicky vnímajú ako súčasť krstu. P.S. Slniečko však nesklamalo a tak predsa aj vplyv počasia sa v tento deň umúdril. (A.H.)








                                                   Photo: Databáza OZ MAS LEV, o. z.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára