piatok 10. mája 2013

PIROHY - Tradičné jedlá/ Traditional meals in Spiš




 
© 2013 MAS LEV
Cesto: 1 kg hrubá múka (alebo polohrubá), voda, soľ
Náplň (na slano): zemiaky, čierne korenie, soľ, maslo, cibuľka  alebo  bryndza                                                                                                  
Náplň (na sladko): lekvár, tvaroh, jablká, orechy, cukor, maslo na poliatie
Ako na to: Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme vajce a vodu podľa potreby. Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm a rozrežeme na štvorce 5x5 cm alebo vykrajujeme kolieska.
Zemiaky uvaríme, rozpučíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Zemiakmi naplníme cesto a na okrajoch zlepíme. Varíme vo vriacej vode (osolenej), kým nevyplávajú na povrch. Na masle opražíme dozlata cibuľku a uvarené pirohy nimi polejeme.
MAS LEV praje dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára