streda 18. septembra 2013

Dúbrava - výstup na Rajtopíky


Koniec leta v obci Dúbrava bol zavŕšený už tradičnou akciou obce, konkrétne 31.augusta - 1. septembra. Išlo o  19. ročník turistického pochodu "Dúbrava - Rajtopiky" a 11. ročník súťaže vo varení pirohov "Dúbravské pirohy".

V sobotu sa na turistickom výstupe sa zúčastnilo cca 180 oficiálne zaregistrovaných účastníkov. Najmladším účastníkom výstupu na Rajtopiky bol Čumitta D. ( január 2008 ), najstarším Bӧttcher R. ( január 1943 ). Dúbravsky piroh sa v tomto roku mohol potešiť až 600 účastníkmi odhadom. 
Súťažilo 5 družstiev na 2 fázy. Plnky malo každé družstvo vlastné. Naše dúbravske družstvo, „Dúbravské pirohaľky“, malo  tvarohovú, sušienkovo-jablkovú a zemiakovo-bryndzovú. Pre zlé počasie sa súťaž nemohla riadiť klasickými pravidlami, preto sa porota rozhodla, že sa všetky súťažné družstva umiestnili na prvom  mieste - fér play J. A i preto z tohto ročníka chýbajú fotografie tohto chutného jedla.

 
Pohľad zhora
Nad Rajtopikami môžete i lietať
 
 Prístrešok podporený v roku 2012 OZ MAS LEV v rámci projektu spolupráce s MAS Rýmařovsko pod názvom "Kde bolo, tam bolo..." Už len dopĺňame, že i po roku stále je :-)
 


 

Z bohatej tomboly tú hlavnú cenu odniesol terajší prváčik ZŠ v Dúbrave J Lukáš Kubovčík. Blahoželáme!
 

 
 
Photo z databázy obce Dúbrava

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára