nedeľa 5. mája 2013

Levočanka - srdcom, dušou, mysľou i telom

Priatelia,

po zverejnení niekoľkých príspevkov na danom blogu vo foto a video prevedení, mi dovoľte sa Vám prihovoriť.

Vraví sa, keď je žiak pripravený, prichádza učiteľ. A tak si môžeme povedať, že tento blog vznikol na báze náhody, ktorú však vskutku za náhodu nepovažujem. Som človek, ktorý zaznáva informačné technológie, napriek tomu, že chápe ich význam. A i preto som dovolila absolútne neznámemu človeku zasvetiť ma do blogovania. Veronika, ďakujem. Učiteľ vskutku prišiel v pravý čas.... čas, kedy sa nachádzam na mojej križovatke so slovami: "Ako ďalej...?" Musím sa priznať, že som človek otvorený, ale svoju otvorenosť chránim nezverejňovaním súkromných náležitostí. Napriek tomu sa snažím prispôsobiť sa informačnej dobe. Som človek, ktorý zaznáva bankomatné karty, napriek tomu, že vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo, investovanie... Nie je však náhodou, že robím to, čo považujem za svoju srdcovú záležitosť, za svoje poslanie... a tou je rozvoj vidieka - predovšetkým toho nášho. Ale rovnako tak som za svoje poslanie považovala prácu učiteľa, kde som sa zároveň stávala žiakom a učila som sa od mladých byť mladým :-)

Vraví sa, že bez peňazí to nejde... A ja tvrdím (napriek tomu, že som ekonóm), že peniaze sú dôležité do tej miery, do akej im dovolíme, aby ovplyvnili náš život. A že existuje mnoho ľudí, ktorí peniaze radia na druhé miesto a všetku svoju energiu venujú iným bez nároku na honorár... Takýchto ľudí v území MAS LEV je iste mnoho. I ja sa s nimi zoznamujem postupne, keďže nemajú dôvod sa odkrývať a prezrádza ich len ich tvorivosť, či odkazy od iných ľudí.

A kto ma ešte nepozná? ... Dovoľte sa mi predstaviť. Som líder, ktorý pracuje na princípoch prístupu Leader. Základným princípom tohto prístupu je princíp "zdola-nahor"... načúvanie iným, spájanie myšlienok, sieťovanie organizácií tých samosprávnych i tých súkromných,... a teraz už i blogovanie
:-).

Cestou tohto blogu Vám chceme priblížiť prírodné, historické, či ľudské krásy nášho územia, tvorivosť a potenciál našich šikovných a zručných ľudí, či celkovo náš turistický potenciál... postupne... Dajte mi, prosím, čas :-)...Teším sa na Vaše komentáre, či pripomienky, čo by ste chceli vedieť o našom území, či v akom duchu ho poznať, ale i spoznať na vlastnej koži, či na vlastných zážitkoch. Verte, že všetci tí, ktorí už u nás boli a zažili nás, boli nesmierne obohatení ľudskosťou, ktorú náš tím do tejto profesie plne dáva.

Svoj úvodný príspevok končím tým, že som Levočanka, celým svojim telom, srdcom, dušou i mysľou. Milujem svoje rodné mesto Levoču, ale som rovnako pyšná na jej okolie. Som hrdá na to, čo vidím, čo poznám, keď prechádzam týmto územím. I preto sme právom toto územie nazvali kráľovským. Kráľovské územie LEVa Vás týmto pozýva k nám na návštevu, aby ste i Vy na vlastnej koži okúsili, aké to je byť stredobodom prevažne stredovekej histórie, ktorou toto územie dýcha.

Teším sa na Vás

 Andrea Hradiská.

2 komentáre:

  1. Dakujem. Jedina odmena pre ucitela bude: najblizsi uvodnik plny entuiazmu, nadsenia, motivacie, vizii ... a samozrejme, aby neostalo iba pri slovach ... ale slova a vizie transformovane na skutky :) Caka Vas vela prace, mate 4 roky na 2 000 000 views z celeho sveta :) Ziadne hranice, jedine sposoby, preco ano a nie dovody, preco nie :) Vela tvorivej prace. V.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samozrejme, pre nezainteresovaných... ide o úvodník, ktorý vyprovokoval viacerých k osloveniu mojej osoby. Hovoríme o úvodníku v časopise Kráľovské územie LEVa číslo 04/2013. Uvodník v časopise si môžu všetci prečítať v elektronickej podobe na www.maslev.sk... Ak budú mať trpezlivosť pri jeho otvorení :-)... Vízie máme, a aj chuť pracovať a občas aj leader potrebuje nakopnúť a motivovať :-).... sľubujem, že najbližší úvodník bude o tom :-).

    OdpovedaťOdstrániť