štvrtok 11. júla 2013

Sen sa stáva skutočnosťou!

Miestna akčná skupina LEV, o. z. v súčasnom programovacom období 2007 – 2013 realizuje integrovanú stratégiu rozvoja vidieka, ktorá bola podporená prostredníctvom Programu rozvoja vidieka cez Os 4 – Prístup Leader.  Dali sme jej príznačný názov Levočský región – perla Spiša..... A sen sa stane skutočnosťou!
 
K tomu, aby sa sen premenil na realitu, využívame pridelené finančné zdroje vo výške 2 086 tis. EUR, ktoré sú určené na podporu projektov vo vymedzenom katastrálnom území našej MAS. Tieto finančné prostriedky na báze princípov prístupu Leader prerozdeľujeme oprávneným konečným prijímateľom od roku 2009 a na lokálnej úrovni bolo doteraz schválených 144 žiadostí o nenávratné finančné prostriedky. Ich realizáciou postupne meníme tvár partnerských obcí, či spájame ľudí, organizácie, myšlienky a tým vytvárame väčší komunikačný a prezentačný priestor. (Základné informácie o prístupe Leader, či o miestnych akčných skupinách nájdete zverejnené na našom blogu.)
 
Naše aktivity sú však zamerané i na realizáciu projektov spolupráce na národnej i  nadnárodnej úrovni určené miestnym akčným skupinám pôsobiacim v EÚ prostredníctvom tzv. opatrenia 4.2 Projekty spolupráce, ktorými sa snažíme predovšetkým o podporu našich tradícií, kultúrnych a duchovných hodnôt. Viac o realizácii projektov na www.maslev.sk a postupne i na www.maslevoca.blogspot.sk .
Za úlohu sme si dali prezentovať, či propagovať krásu našej lokality a poukázať na ľudský, prírodný, či historický potenciál, ktorý sa v levočskom regióne – časti Spiša - ukrýva. Veríme, že i týmto prispejeme k Vášmu záujmu vychutnať si naživo atmosféru nášho regiónu, ktorého sme neoddeliteľnosťou súčasťou, pričom dúfame, že sa k nám radi vrátite, a to aj pre našu otvorenosť, úprimnosť, pohostinnosť a spontánnosť ....Napokon... Spoznajte nás osobne! J A.H. a kolektív levíc (ako nás už známi volajú)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára