© 2013 MAS LEV
Náplň (na slano): zemiaky, čierne korenie, soľ, maslo, cibuľka alebo bryndza
Náplň (na sladko): lekvár, tvaroh, jablká, orechy, cukor, maslo na
poliatie
Ako na to: Múku preosejeme spolu so soľou,
pridáme vajce a vodu podľa potreby. Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme na
pomúčenej doske odležať. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm a rozrežeme na štvorce
5x5 cm alebo vykrajujeme kolieska.
Zemiaky uvaríme, rozpučíme, osolíme a okoreníme
čiernym korením. Zemiakmi naplníme cesto a na okrajoch zlepíme. Varíme vo
vriacej vode (osolenej), kým nevyplávajú na povrch. Na masle opražíme dozlata
cibuľku a uvarené pirohy nimi polejeme.
MAS LEV praje dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára